Heiloval v bare. Skrátil daň

27.06.2008 Celý región

Heiloval v bare: Prešovskí policajti obvinili včera z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd 35 ročného Prešovčana.
Na linku 158 bolo v stredu večer anonymom oznámené, že jeden z návštevníkov istého baru na prešovskom Sídlisku III. vykrikuje heslo \"Sieg Heil\". Na miesto bola vyslaná policajná hliadka, ktorá dotyčného muža zaistila a predviedla na obvodné oddelenie. Heilovanie si ešte zopakoval aj pred policajnou hliadkou, čím takto prejavoval sympatie k hnutiam, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu základných práv a slobôd osôb. Obvinený je stíhaný na slobode.

Skrátil daň:
Zo zločinu skrátenia dane a poistného obvinil včera humenský policajný vyšetrovateľ 53 ročného muža z Humenného.
Obvinený Humenčan ako štvrťročný platca DPH podal za zdaňovacie obdobie I. až IV. štvrťrok 2006 daňové priznanie na DPH, v ktorom si vykázal vlastnú daňovú povinnosť za jednotlivé štvrť roky. Daňovou kontrolou na DPH za rok 2006 bolo zistené, že v uvedených daňových priznaniach si uplatnil odpočítanie dane z tovarov, pričom ale deklarované dodanie tovaru (motorová nafta) nebolo nikdy zrealizované. Tovar nebol platiteľovi dodaný a bločky z registračnej pokladne za predaj motorovej nafty neboli vydané registračnou pokladňou nachádzajúcou sa na predajnom mieste. Týmto konaním došlo zo strany obvineného k skráteniu dane vo výške najmenej 257 511, -Sk, čo je aj výška škody spôsobená štátnemu rozpočtu SR.
 

Vyberte región